Harejaktkurs

Harejaktkurs

Siste harejaktkurs for denne gang ble holdt i Lofoten siste jakthælja i 2016.

 

Mer info om kurs neste sesong kommer når planer er klare.

Harejaktkurs i Kvæfjord 21-23 november 2014

Vi i Nord-Norge Harehundklubb ønsker å invitere alle intresserte til harejakt kurs med løs på drevet halsende hund. Nord Norge Harehundklubb stiller med hunder og instruktører.

Inkludert i kurset er overnatting på skytterhuset og en felles middag på lørdag kveld. Samt 2 dager med veilledet praktisk jakt i 4 mindre grupper.

Ingen forkunnskaper kreves, men deltagerene må være fyllt 18 år. Deltagere uten jegerprøve er også velkomne, men da uten våpen.Program:
Fredag samles vi på skytterhuset i Kvæfjord kl 1900. Etter å ha blitt litt kjent, vil vi dra igang en intro til harejakt med hund, her vil vi både vise film og ha litt teori på tavla. Vi vil også dele inn i grupper, og gå igjennom det praktiske rundt ...jakta lørdag og søndag.

Lørdag drar vi ut i små grupper og utøver jakt med harehund i nærliggende terreng, deltagere uten våpen blir også med på dette. Når dagen i skogen er endt samles vi for en middag og sosialt samvær på skytterhuset.

Søndag vil vi igjen dra ut å utøve praktisk jakt, vi runder av dagen og evaluerer kurset når det faller seg naturlig på ettermiddagen.

Underveis i jakten vil instruktørene ta frem og gå igjennom ulike momenter som f.eks å ta ut av haren, flå og postere hvis ønskelig på gruppa.

Hvis du ønsker å delta på deler av opplegget, men f.eks vil sove hjemme vil ikke det være noe problem.

Påmelding eller spørsmål til kurset rettes til Tom Erik Tangen på mail t_tangen@hotmail.com eller tlf 99590284.

Maks 16 deltagere, førstemann til mølla prinsippet.

Kursavgift på 600 kr betales inn på konto 4776 16 54612 for at påmeldingen skal være gyldig og bindende. Innbetalingen merkes "navn+kurs"

Vel møtt til ei spennende og innholdsrik jakthælj i godt selskap.